EU-Schoolfruit

Over EU-Schoolfruit

EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Deelnemende basisscholen ontvangen 20 weken lang iedere week 3 stuks groente en fruit voor alle leerlingen. En dat helemaal gratis dankzij financiering van de Europese Unie.

Tijdens het programma gaan scholen ook aan de slag met educatie rondom groente, fruit en gezonde voeding, in combinatie met het lesprogramma Smaaklessen. Na de twintig weken gratis groente en fruit gaan scholen zelf verder. Dit kan bijvoorbeeld door ouders te vragen om groente en fruit mee te geven naar school. Of door een betaald schoolfruitabonnement te laten afsluiten bij een schoolfruitleverancier.

Lesmateriaal

Onderdeel van het EU-Schoolfruitprogramma is het uitvoeren een EU-Schoolfruitles en een EU-Schoolfruitdigibordles in elke klas.

Voor groep 1 t/m 5 is er een voorleesverhaal met tussentijds meerkeuze-, open- en doevragen. Na afloop is er een extra lessuggestie waarbij de kinderen een recept gaan maken. In de lessen zijn filmpjes opgenomen.

Voor groep 6 t/m 8 is er een groente- en fruitquiz.  De klas wordt in twee teams opgedeeld en elk team krijgt om de beurt een vraag. Het gaat erom in welk team de grootste groente- en fruitkenners zitten. Tussentijds worden filmpjes afgespeeld en worden vragen toegelicht.

De digibordlessen zijn geschikt voor Internet Explorer 8 en hoger, Firefox, Safari en Google Chrome.

 

Meer informatie: www.euschoolfruit.nl